Akció 5-9 db virágesszencia vásárlásakor –5% kedvezmény Akció10 vagy 10-nél több vásárlásakor –8% az árból ! Akció

 

Ingyenes kiszállítás   A nálunk megrendelt termékeket a IX., X., XVIII., XIX. és XX. kerületekbe díjmentesen kiszállítjuk!

5. Autonómia, önállóság

Egyensúlytalanság típusa: Függés-magány

- Cseregalagonya - (Crataegus oxyacantha)
- Dohány - (Nicotiana tabacum)
- Erdei ibolya - (Viola hirta)
- Erdei mályva - (Malva sylvestris)
- Hársfa - (Tilia platyphyllos)
- Havasi palástfű - (Alchemilla alpina)

- Indiai lótusz - (Nelumbo nucifera)
- Közönséges palástfű - (Alchemilla vulgaris)
- Kukorica - (Zea mays)
- Májusi gyöngyvirág - (Convallaria majalis)
- Nefelejcs - (Myosotis sylvatica)
- Örökzöld puszpáng - (Buxus sempervirens)
- Őszibarackfa - (Prunus persica)
- Petúnia - (Petunia hybrid)
- Rozsdás havasszépe - (Rhododendron ferrugineum)
- Szívvirág - (Dicentra spectabilis)


Vissza az előző oldalra


cseregalagonya - Cseregalagonya (Crataegus oxyacantha)

A szív békéje.
A külső hatásoktól és érzelmi kötöttségektől való megszabaduláshoz. Enyhíti egy kedves lénytől való elválás felett érzett fájdalmat, valamint csökkenti szomorúságunkat és a szív fájdalmait is.


dohany - Dohány (Nicotiana tabacum)

Nyílt szív. Olyan ideges, rideg és feszült egyéneknek, akik minden érzelmi kapcsolatot és érzékenységet elveszítettek a környezetükkel szemben, érzelmi szempontból hidegek. Jó a modern világ elgépiesítő hatásai ellen.


erdei-ibolya - Erdei ibolya (Viola hirta)

Kiteljesedett érzékenység.
A félénk, sérülékeny, visszahúzódó és magánykedvelő egyéneknek. Csak látszólag hidegek vagy visszafogottak, tulajdonképpen félnek előtérbe kerülni és nehezen nyílnak meg mások előtt. Segít kommunikálni és elkerülni a túlzottan tapintatos magatartást az érzékenység megőrzése mellett.


erdei-malyva - Erdei mályva (Malva sylvestris)

Önelfogadás, szociális nyitottság.
Az élet során lezajló átváltozási folyamatok – különösképpen az öregedés – elfogadásához. Emellett növeli a félénk emberek önbizalmát és szívélyességét. Segít a bizonytalanság és a bezárkózás leküzdésében. Hasznos esszencia azoknak, akik társaságban rosszul érzik magukat.


harsfa - Hársfa (Tilia platyphyllos)

Szeretetre való fogékonyság.
Fejleszti az emberi szeretetre való fogékonyságot. Megerősíti az anya-gyermek kapcsolatot. Megkönnyíti a tiszteletteljes és szívélyes véleménycserét és kommunikációt. Védelmet, éltető melegséget, nyugalmat és szelídséget nyújt. Javasolt mindazoknak, akik úgy érzik, hogy el vannak vágva embertársaiktól vagy a gyökereiktől, elhagyatottnak vagy magányosnak érzik magukat.


havasi-palastfu - Havasi palástfű (Alchemilla alpina)

Feltétel nélküli szeretet, bizalom, oltalom.
Azoknak, akik az anyai kapcsolat hiányától szenvednek vagy szenvedtek. Akik nem képesek érzelmeiket kifejezni a hozzátartozóknak és a szülőknek, és állandó szeretetéhségben élnek. Segít megszabadulni az elfojtott érzelmektől és visszatalálni a szeretetre való képességhez.


indiai-lotusz - Indiai lótusz (Nelumbo nucifera)

Nyílt szív, alázat.
Mindenkinek ajánlott, univerzális esszencia. Dinamizálja és felerősíti a többi gyógykészítmény hatását. Segít a gőg, a hiúság és a felsőbbrendűségi érzés legyőzésében. Megnyitja a szívet.


kozonseges-palastfu - Közönséges palástfű (Alchemilla vulgaris)

Anyaság tudata, kiteljesedett nőiesség.
Azoknak a nőknek, akik nőiségüket a gondoskodó anyaszerep mögé rejtik. Hasznos a nemi szervekkel összefüggő mindennemű megrázkódtatás, sokk esetén. Segít az utódnemzés zavarából adódó veszteség, üresség és hiányérzet leküzdésében. Emellett megerősíti a természettel és a földdel való kapcsolatunkat.


kukorica - Kukorica (Zea mays)

Biztos pont, egyensúly.
Kiegyensúlyozza és harmonizálja az egyén földdel való (függőleges), és embertársaival való (vízszintes) viszonyát. Javasoljuk a városlakóknak, különösen a túlzsúfolt környezetben élőknek. Azoknak, akik mesterséges környezetben élnek, akik úgy érzik, hogy irányt tévesztettek, és szükségét érzik a földdel való kapcsolatuk megújításának.


majusi-gyongyvirag - Májusi gyöngyvirág (Convallaria majalis)

Ártatlanság, spontaneitás, cselekvési szabadság.
Azoknak, akik számára az élet feladatok, kötelességek és társadalmi konvenciók sorozata. Akik mások elismerésére vágynak és a körülmények rabjai. A lázadóknak, a bizalmatlanoknak, akik visszautasítják ugyan a konformizmust, mégis valódi természetüknek ellentmondó külső körülmények hatalma alá kerülnek. Javasolt azoknak a kamaszoknak, akik túl hirtelen léptek ki a gyermekkorból, és nem találják a helyüket a felnőttek világában.


nefelejcs - Nefelejcs (Myosotis sylvatica)

Tudatosítás, fogékonyság. A körülöttünk lévőkkel – illetve a fizikailag jelen nem lévőkkel vagy már elhunytakkal – összekötő érzelmi kötelékeket tudatosítja és megerősíti. Szerettünk elvesztése után segít elviselni a magányt és az elhagyatottságot. A terhesség alatt megerősíti az anya-magzat kapcsolatot. Serkenti a szellemi élénkséget és az éleslátást.


orokzold-puszpang - Örökzöld puszpáng (Buxus sempervirens)

Szabadság, önmegvalósítás.
Akaratgyengéknek, félénkeknek, erélyteleneknek, akiken mások uralkodnak. Segít kibontakoztatni saját, minden külső befolyástól mentes személyiségünket. Segít megszabadulni mások befolyásától: erőt, bátorságot és kitartást ad.


oszibarackfa - Őszibarackfa (Prunus persica)

Önzetlenség (altruizmus), kiengedés.
Gyógyító katalizátor, elősegíti a feszültségektől való megszabadulást. Azoknak, akik túl sokat foglalkoznak a saját problémáikkal, és nem képesek mások és a világ előtt megnyílni. Külsődleges használatra javasolt.


petunia - Petúnia (Petunia hybrid)

Szellemi világosság, lelkesedés.
Azoknak, akikből hiányzik a lelkesedés, vagy éppen ellenkezőleg, túl szertelenek és szétszórtak, ezért nehezen érik el céljaikat. Segít meghatározni a prioritásokat, mellőzni a lényegtelent és összpontosítani a lényegre, a cél leggyorsabb elérése érdekében.


rozsdas-havasszepe - Rozsdás havasszépe (Rhododendron ferrugineum)

Öröm, vigasz. Melegséget és vigaszt nyújt a rideg és problematikus környezetben élőknek, és a szomorúságra, melankóliára vagy elbátortalanodásra hajlamosaknak. Megkönnyíti az érzelmek felszabadulását, amikor ezek légzési és mellkasi panaszokban nyilvánulnak meg.


szivvirag - Szívvirág (Dicentra spectabilis)

Érzelmi kötelékektől való megszabadulás.
Azoknak, akik fájdalmas szakításon mennek keresztül: egy kedves lény elvesztése, szakítás. A félelmen vagy birtokláson alapuló érzelmi függőség ellen. Elősegíti a nyomasztó intenzív érzelmek felszínre kerülését. Kiegyensúlyozottságot biztosít és segíti az elhatárolódást a problémától.


A lap tetejére