Akció 5-9 db virágesszencia vásárlásakor –5% kedvezmény Akció10 vagy 10-nél több vásárlásakor –8% az árból ! Akció

 

Ingyenes kiszállítás   A nálunk megrendelt termékeket a IX., X., XVIII., XIX. és XX. kerületekbe díjmentesen kiszállítjuk!

Mit nevezünk virágesszencia terápiának?


Alapelv:

Mind a lelki, mind a testi egészség megőrzéséhez ill. visszanyeréséhez kiegyensúlyozott, harmonikus lelki állapot szükséges.
Ezért a terápia a beteg gondolkodásmódjának és érzelemvilágának a harmonizálását helyezi a középpontba, amely végül a testi egészség helyreállását is elősegíti.

A terápia jellege:

Finom rezgésterápia. Nem a növényi összetevők hatnak (nincs benne kimutatható növényi anyag), hanem azok rezgései.
Hatásmechanizmusa még nem ismert, de klinikai megfigyelések igazolják hatásosságát.

A virágesszencia-terápia kialakulása

Dr. Edward Bach élete és munkássága (1886-1936) 1886-ban született Angliában. Orvosi tanulmányait Londonban 20 éves korában kezdte el, majd 1913-tól sebészként, később traumatológusként dolgozott. Munkáját a kórház bakteriológiai osztályán folytatta, ahol saját kutatásai alapján készített oltóanyagokat a bélben élő fakultatív patogén baktériumok ellen. Már ekkor felismerte, hogy összefüggés van a beteg személyiségtípusa, egyéni érzelmi beállítottsága és az elszaporodott bélbaktériumok fajtái között. 1918-ban a kórház megszüntette a külső munka lehetőségét, ezért otthonában rendezte be laboratóriumát.
Bővebben ...

Mit értünk virágesszencia alatt?

VirágesszenciaA virágesszenciák a virág, a napfény és a víz találkozásából születnek. A DEVA virágesszenciák napfényfürdőnek kitett virágokból készült dinamizált, finom cseppfolyós kivonatok, amelyek a növényvilág jótékony hatását hozzák el hozzánk. Minden virágesszenciára jellemző a saját "tulajdonsága". Ez a "tulajdonság" egyfajta kiteljesedési, átalakulási folyamat kifejeződése, amely specifikus az alkalmazott virágfajra, és amely az egyén egyes jellemvonásainak, érzelmeinek, lelkiállapotának felel meg.

Az egyensúly és a jó közérzet forrásai, harmonizálják lelki életünket, növelik vitalitásunkat, ezáltal segítenek megfelelni az élet kihívásainak. Úgy hatnak, hogy átalakítják a személyes kibontakozásunkat gátló és egészségünket veszélyeztető érzelmeinket, magatartásunkat és viselkedésünket. Dr. Bach az 1930-as években fedezte fel a virágesszenciákat. Ezek tiszta és természetes, mindenki, még a gyerekek által is könnyen használható termékek.
Az egész világon elismerik nagy hatékonyságukat és méregmentességüket. Mivel a virágesszenciákban nincs fizikai vagy biokémiai ágens, ezért nem számítanak orvosságnak: a túladagolás veszélye nem áll fenn, nincsenek mellékhatások.
A DEVA virágesszenciák többféle módon beilleszthetőek a mindennapi életbe. Eseti jelleggel alkalmazva helyreállítják kedélyállapotunkat, segítenek valamely nehézség legyőzésében, megszüntetik félelmünket stb… Hosszabb távon képesek feloldani mély érzelmi gátakat és megcsontosodott, vagy hibás magatartásformákat. Így például, hogy csak néhány példát említsünk, a virágesszenciákat használják szomorúság, bátortalanság, önbizalomhiány, határozatlanság ellen, kommunikációs vagy önkifejezési nehézségek esetén stb…

 

A virágesszenciák készítése

1. lépés - Törzsoldat készítése A törzsoldat a kiválasztott növény közvetlen környezetében készül, harmonikus természeti közegben (pl. természetvédelmi terület vagy biodinamikus növénytermesztés). A virágokat virágzásuk teljében gyűjtik be, majd azonnal tiszta és kevés ásványi anyagot tartalmazó forrásvíz felületére helyezik őket egy üvegedényben, úgy hogy a virágok a víz teljes felületét beborítják, és több órán keresztül napfényben fürdőznek. A virágok eltávolítása és a folyadék szűrése után nyert törzsoldatot az oldat tartósítására szolgáló bio-konyakkal keverik össze, majd finoman dinamizálják.

2. lépés - Első hígítás készítése Néhány csepp törzsoldatot egy semleges alapba kevernek, amely 50%-ban tiszta forrásvízből, és 50%-ban bio-konyakból áll, majd a keveréket dinamizálják.

A forgalomba kerülő DEVA virágesszenciák mindig első hígításúak.

A DEVA készítmények előállítása kézzel történik, tehát egyik lépés sem automatizált, gépi folyamat.

 

Hogyan használjuk?

Interaktív gyógymód:

Elsősorban öngyógyításra alkalmas módszer: A beteg saját magának választhatja ki a megfelelő esszenciát, nem feltétel, hogy terapeuta vagy orvos írja fel neki. Olyan személyeknek ajánlható, akik saját maguk is akarnak tenni gyógyulásukért. E terápia támogatja az önismeret fejlődését.
Hogy érzelmeinket a lehető legegyértelműbben fel tudjuk ismerni, segítséget nyújthat az ide tartozó irodalom pl. Philippe Deroide: Európai virágesszenciák c. könyve, szórólapok, vagy beszélgetés egy bizalmunkat élvező személlyel.
Régóta fennálló, súlyosabb probléma esetén tanácsos virágesszencia terapeutát felkeresni. Ilyenkor a kezelés hosszabb időt is igénybe vehet.